Előadónk bemutatkozása

Arad megyében, Feketegyarmaton láttam meg a napvilágot 1954 februárjában, koraszülöttként. Inkubátor hiányában, édesanyámnak emberfeletti küzdelmébe került, hogy életben tartson. Főként azért, mert szüleim elmondása alapján, a tél, akkor még télen volt. Isten viszont életet rendelt nekem, mert tudta, hogy később szolgálatába szólít.

Annak dacára, hogy baptista lelkész fiaként kezdtem rácsodálkozni a világra, az erős ateista líceum szembe fordított szüleimmel, Istennel, egyházzal. Magamon tapasztaltam meg, hogy Isten sok esetben enged életeket zátonyra futni, mielőtt megmentené azokat.

Sikertelen istenpótló megoldások keresése, téves zárak nyitogatása után, jól benne járva a harmincas éveimben visszakanyarodtam gyermekkorom Bibliájához és megadtam magam Annak, Aki nemcsak megteremtett, de meg is váltott. Ezek után a székelyhídi IKE egyik alapító tagjaként, lelkes fiatalokkal együtt énekkel, szóval szolgáltunk sok gyülekezetben, határon innen és túl.

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Nagyváradra kihelyezett fakultásának elvégzése után, a Babeș-Bolyai Egyetem református vallástanári szakán is diplomát szereztem, s így 1995-től kezdve Nagykágyán, a szaklíceumban vagyok vallástanár, ahol egy Szerető Atyáról és egy Csodálatos Megváltóról tehetek bizonyságot.

Örülök, hogy erre az idén a HEVAT-on is van lehetőségem!

Balla Frigyes, igehirdető, vallástanár