HIT, ami LENDÍT – negyedik nap beszámoló

 

Őszintén szólva, erről a napról a legnehezebb írni. Hogy lehetne leírni az áldást? Hogy lehetne leírni a menny egy darabkáját? De ehhez szépen lépésekben érünk el.

Reggel végre a nap is megmelengette a szívünket. A programot már mindenki betéve tudja: dicsőítés, egyéni csendesség, ami néha nem is olyan egyéni, majd előadás. A hit, ami lendít volt a mai téma. Mire indít minket a hitünk? Mozgásra, szolgálatra? Hogyan lehetek hasznára a saját közösségemnek? Milyen kegyelmi ajándékokat kaptam, amit használni tudok a közösségem építésére? Ezeket a kérdéseket vetette fel az előadó, amik még több kérdést von maga után bennünk. Mindenkinek ajánljuk, hogy nézze meg online az előadást!

Délután a játékoké volt a terep. A résztvevők színesebbnél színesebb társasok, érdekesnél érdekesebb csapatjátékok közül válogathattak. Nyomozó csapatok kellett kiderítsék, hogy ki ölte meg a polgármesternő fiát, kalandorok keresték meg a királyság elveszett kincsét, és több klán vívta meg a maga csatáit. A mélyebb programra vágyók a láthatatlan színház alatt élhették át ismét az evangélium tanítását. A kreatívkodni vágyók madzagból szőnyeget varázsolhattak, vagy kartonból naplót készíthettek.

Az egész hét méltó betetőzése azonban az elmélyítő est volt. Az Úr idén is csodásan működött. Minden ember hálatelt szívvel énekelt és dicsőítette az Isten hatalmas mivoltát. Nem mindenkit érintett meg az Atya szorongató szeretete, de sokaknak megnyílt a szíve és meghallotta Jézus kopogását. A legjobb szó az estére a józanság. Nem a hangulat érintette meg az embereket, hanem az ige, a héten elhangzottak és az esti dicsőítés. Sokakat ,,pofon vágott”  mindaz amit ott hallott. Az énekek között néhány ember bizonyságot tett. Frigyes bácsi elmesélte a megtérését és azt, hogy mekkora áldás az életében a három gyereke, mindegyik egytől egyig. Bihari Barni megnyugtatott, hogy nem lehetsz olyan mélyen, ahonnan Isten ne húzhatna ki. Szegi Máté elmesélte, hogy még a teológusoknak sem megy, hogy minden időben Urukról tegyenek bizonyságot. Főleg, ha azt a családban kell. Halász Lia arról tett bizonyságot, hogy nem csak a tanítás és a prédikálás szolgálata értékes Istennek, hanem minden ,,láthatatlan” szolgálat, aminek lehet csak a hiányát érzékelve vesszük észre a jelentőségét.

Kedves Olvasó. Lehet idén nem élted ezt át, lehet nem hiszed el, hogy a Szentlélek így meg tud érinteni embereket. De kihívunk. Ahogy a népmesékben is mondják: aki nem hiszi, járjon utána.

Hatalmas szeretettel üdvözöl,

a Hevat stáb.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *