„Szüntelenül imádkozzatok” !

 Amint már az előbbi bejegyzésben is olvashattátok, pénteken imaéjszakát tartott a tábor szervezőcsapata, és röviden meg szeretnénk osztani veletek, hogy mi is történt, hogyan zajlott le  az éjszaka.

Körül- belül este 9-kor kezdtük az alkalmat, amit egy áhítattal indítottunk; az alap igerész az Efézusiakhoz írt levél 4.-ik rész, 17-től-32-ig tartó versei voltak. Ezt átbeszélve  nagyon sok és értékes gondolat született, amiből most néhányat megosztok veletek.

Ez az igerész tisztán és határozottan kijelenti, hogy mit kell tennie és mit nem szabad tennie egy olyan embernek, aki Krisztus mellett döntött; hogy, akinek már új élete van, annak el kell hagynia a régi szokásait, viselkedését, gondolatatait, életvitelét, mert a régi megrontja az újat és gátol minket a hitbeli növekedésben, az Istennel való kapcsolatban. Ekkor feltettük a kérdést: Vajon mennyire látszik meg az életemen az, hogy  én már Krisztushoz tartozom? Mi a különbség a megtérésem előtti és mostani életem, viselkedésem, tetteim  között? El tudom mondani, hogy  növekedett a hitem?….komoly kérdések….

Egy másik nagyon fontos gondolat, hogy „ helyet se adjunk az ördögnek”, mert neki elég ha egy pici helyet is kap, aztán majd ő csinál magának eleget ahhoz, hogy átvegye az irányítást.

 Áhítat után tartottunk egy kis szünetet, közben testi táplálékot is vettünk magunkhoz 🙂.. mivel hosszú éjszaka állt előttünk…majd felosztottuk magunkat kisebb csoportokra, átbeszéltük az imatémákat. Éjfél után kezdte el az első csoport az imádkozást, és óránként váltottuk egymást. Legfőbb imatémánk a tábor volt, az előadók, résztvevők, munkatársak, programok; de személyes dolgokért is könyörögtünk, a nehézségeink, küzdelmeink miatt és nem végső soron azért is, hogy miért vagyunk hálásak!

Reggel 6-kor fejezte be az utolsó csoport, miután újra egybegyűlt mindenki és közös imával zártuk az alkalmat.

Szerintem egy nagyon áldott alkalom volt, ahol lehetett érezni Isten jelenlétét és  hiszem, hogy az eredmény meg fog látszani a tábor ideje alatt!!

A beszámolóért hálásak vagyunk Kócza Noéminek!:)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *