HIT, ami TÉRÍT – első nap összefoglaló

30…29…28…27…26…25…24…23…22…21…20…19…18…17…16…15…14…13…12…11…10…  9…  8…   7…    6…    5…     4…     3…      2…     1…

HEVAAAT!!

Kitörő lelkesedéssel vágott neki mindenki az idei Hevatnak. A reggel első napsugaraival a stábtagok is keltek, hogy mielőtt megérkezik a tömérdek résztvevő még egy utolsó megbeszélést tartsanak. Reggel 10-kor aztán megjelent az első résztvevő, aztán még egy, és még egy, és még egy… míg végül közel 280 személyesre nőtt a létszám.

Az érkezési idő alatt uralkodó hangulat nem adható át a legszebb hasonlatokkal sem. Szemek csillantak fel egy rég nem látott barát megpillantásakor, barátok rohantak egymás karjaiba, akármerre járt az ember szívmelengető kacajok fogadták.

A mai nap főként az ismerkedésről szólt, a Bingo játék során megismerkedtünk olyannal akinek vörös a haja, megismertünk olyat, aki Maros megyéből jött, olyat aki egyetemre jár, és még olyat is, aki nem szereti a csokit!

A nap fénypontja azonban az előadás volt. Idei előadónk Balla Frigyes, nagykágyai vallás tanár és gyülekezetvezető. Előadónk hívő tudósok és filozófusok gondolataival magyarázta meg, hogy az, ha helyesen gondolkodunk, azt jelenti, hiszünk. Minden kérdésünk, dilemmánk és kételyünk megoldásának a kulcsa az Atyánál van, Ő az. Ezt bizonyítja és mutatja be a húsvét, a Feltámadás ünnepe, és nem a nyuszié.

A kezdő nap a tábor legrövidebb napja, ezek után, már csak kiscsoportos beszélgetés és egy rövid záró program volt, amin két olyan közösség is bemutatkozott (a Regeni Kolozsvárról, és a Mifike Marosvásárhelyről), amiknek ajtajai kitárva fogadják az új tagokat.

Hisszük, hogy a táborra Isten már elkészítette az áldásait, mégis arra kérünk kedves Olvasó, hogy imádkozz Isten szeretetének áradásáért és átadott életekért.

 

Üdvözlettel,

a Hevat stáb.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *