Csúcshatás

      Nincs hozzászólás a(z) Csúcshatás bejegyzéshez

Kedves olvasni vágyók

 

A hamadik nap is egy elég aktív nap volt a tábor életében. Jobbnál jobb előadásokat hallhatunk Jim-től délelőttönként.

A harmadik napnak a csúcshatás címet adtuk. A bibliai karakter akinek az élete elemzésre került, ezúttal József volt. Legfiatalabb gyerekként nevelkedett, édesanyját elvesztette, rabszolga lett és még egy büntetett előéletet is összehozott magának. Látszólag hátrányos helyzetből indul, de mégis egy áldott életet tdhat a magáénak. Az evangélium ereje átalakító.

Az egyik dolog amit nagyon jól csinált az életében az az, hogy megtanult futni (1 Móz 39, 12). Két oka volt ennek: érezte, hogy sérülékeny és már előre eldöntötte, hogy ellenáll a bűnnek. Jó látása volt, és minél távolabb akart kerülni a bűntől. Kellenek a határok az életünkben, így jobb a játék. Keresd a szentséget, a lehetőséget!

Milyen volt József? A történetben sokan elmndják személyéről, hogy az Isten vele volt. Sokat hivatkozott Istenre és az Ő erejére. A várakozások időszakait az életedben Istennel kell betöltsd. Ő egy nagyon intim kapcsolatra vágyik veled.

Futóvá kell lenned és figyelni az Istennel való kapcsolatodra

A délután folyamán műhelyeken vehettünk részt. Pár gondolatot szeretnék megosztani veletek minden műhelyről.

Nőnek lenni jó

Ezen a műhelyen virtuális kirándulásra léphettünk be ahol a nőt és a nők szerepeit különböző kulturákban vizsgálhattuk meg. Különböző kulturák, különböző nők, különböző feladatok. A csoport feladatot is kapott, méghozzá, hogy rajzolják le a műhely végén, milyennek képzelik el az unokáikat.

DSC_3312

Lehull a lepel

Milyen keresztény családban nevelkedni? Erről hallhattunk bővebben. Személyes példákon keresztül boncolgathattuk a témát. A keresztény család megtanít keresztényként viselkedni, s mindenki el is hiszi ezt rólad még saját magad is. Keresztény vagyok, de az enyém az amit tovább akarok adni vagy a szüleimé?

DSC_3325

Családom és egyébb állatfajták

Egy nagyon családias és nyitott közösségbe csöppenhetett az aki ezen a műhelyen részt vett. Igazi interaktív beszélgetés és tapasztalatok megosztása. Fontos megbeszlni dolgokat a családban és éreztetni a szeretetet. Hogyan viszonyunak a szülők a megváltozott életemhez, vagy ahhoz hogy közössébe járok? Hogyan éljük meg a keresztény életünket, s milyen nehézségek adódnak?

DSC_3341

Harcosok klubbja

Igazi harcos szívek voltak jelen a műhelyen. Körbe járhattuk a kérdést: Miért lehet harcolni?. Anyagiakért, valaki szívéért, szépségért, hitéletért, stb. Aztán jobban kibontakozott, hogy hogyan harcolhatunk a hitéletben. „Harcold meg a hit nemes harcát!”. Minden reggel határozott „igen”-t kell mondjunk Istennek és „nem”-et a világnak. Minden harchoz kell egy jó edző, s a mi edzőnk nem más mint Jézus.:D

DSC_3344

A nagy Ő (fiúknak)

Nagyon bensőséges hangulatban beszélhettek át a fiúk sok párkapcsolattal és udvarlással kapcsolatos kérdést. Kérdezhettek olyan emberektől, akik épp házasság előtt állnak és az udvarlás időszaka alatt tapasztalatot szereztek, mi működik, s mi nem, milyen problémák adódhatnak, mit hogyan kezeljünk. Egy személyes kérdés ami elhangzott a műhelyen: A szülei hogyan fogadtak el?

DSC_3353

A nagy Ő (lányoknak)

Őszinteségből és bensőségességből itt sem volt hiány. A nő és férfi szerepéről, feladatairól esett szó elsősorban, de a várakozás időszakáról is szó esett. A lányok is a realitás talaján maradva kérdeztek és beszélgettek a párkapcsolat női oldaláról.

DSC_3355

Mi a pálya?

Pályaválasztás témakörét járhattuk át. Hogyan fedezzem fel a képességeim és hogyan használhatom azokat, hogyan lehet hatékony a munkám. A statisztikákon túl személyes tapasztalatok is szerepet kaptak.

DSC_3371

A péntek este a nevetésé volt. Vicces és frappáns játékokkal mozgattuk, meg hol az egész társaságot, hol csak bizonyos személyeket. A nevetőizmok viszont garantáltan nem maradtak mozdulatlanok.

                                                                                            Hevat munkatársi csapat

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *