Tűzszekerek

      Nincs hozzászólás a(z) Tűzszekerek bejegyzéshez

Drága blogozók

 

A szombati napunk volt az utolsó teljes nap a táborból. A nap menete hasonló volt a többi naphoz. Reggel egy rövid ráhangoló dicsőítés után egyéni csendességeinkben volt alkalmunk találkozni Istennel, ápolni és mélyíteni kapcsolatunkat Vele.

Ezután Jim Brown utolsó előadása következett, ezúttal az emberi kapcsolataink kerültek terítékre. A kiejlölt ige a Dániel 1. 3-7, 17 valamint a 3. 16-26 volt. Sidrák, Misák és Abednégó, a három barát akik idegen országba kerülnek. Az egyedül helyett az egymással való közösséget választják, a kétségbeesés helyett pedig az imát. A keresztyén életben nem lehetőség az izoláció, a közösségnek van megtartó ereje. Ha jól akarjuk futni a pályát, szükségünk van futótársakra, akik meghatározzák az életünk irányát, döntéseinket, értékeinket és a sorsunkat. A barátaink megválasztása az egyik nagy döntés az életünkben (Péld. 13,20). Hogyan futhatunk együtt? Sidrák, Misák és Abednégó közt mély barátság volt. Együtt imádkoztak és beszélgettek Istenről és együtt mentek a tűzbe is. Szívfigyelő (heart watchers) barátokat kell keressünk és nekünk is ilyenekké kell válljunk.

Ezt a témát is kiscsoportokban mélyíthettük el. A nap folyamán sok szabadidő jutott a beszélgetésekre, a barátságok kialakítására és elmélyítésére. A tábor egész területén megfigyelhető volt a jelenség, ahogy mindenki igyekezett kihasználni az idejét az egymással való találkozásokra is.

Este 6 órától pedig a már hagyománnyá vált elmélyítő esténk vette kezdetét. Az Élő kövek zenekar vezetett minket a dicsőítésben, amibe néhány bizonyságtételt ékeltünk be. Elsőször két munkatárs interjúvoltunk meg. Majd egy videót vetítettünk le Zámbori Soma színész bizonyságtételével. Végül, de nem utolsó sorban két meghívott bizonyságtévőnk mesélte el nekünk hogyan döntöttek Isten mellett, s milyen nehéz sorsból mentette ki őket Isten.

DSC_3633

Nehéz lenne visszaadni ezeket a bizonyságtételeket. Azt tudom elmondani róluk, hogy minden bizonyságtevőt a Szentlélek vezetett abban amit elmondtak. Minden bizonyságtevőről az Isten szeretete sugárzott. Minden bizonyságtevő testileg, vagy lelkileg mélyen volt. S minden bizonységtevő fel van mentve és meg van mentve.

DSC_3641

A bizonyságtételek után alkalma nyílt a résztvevőknek, hogy imában tárják önmagukat Isten elé a csendességben is és hangosan is. S mozdultak ajkak és szívek az imára. Méghozzá őszinte fiatal szívek, akik keresik Istent, akik nem tudnak közömbösek maradni, akik megtapasztalták az Ő közelségét.

Kétség nem fűződik hozzá, hogy Isten jelen volt és közöttünk volt az idei Tábor minden egyes percében. Ha nyitottak voltunk láthattuk és tapasztalhattuk.

                                                            Hevat munkatársi csapat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írd be a kódot, hogy megtudjuk, hogy nem vagy-e robot *